Oldalsablonok használata

Oldalsablonok használata

 

Az előre elkészített oldalsablonok használatával a képek és a szövegek elhelyezése sokkal egyszerűbbé válik. Egy oldalsablon alkalmazásához kattints az „Oldalsablonok” fülre, majd a tálcáról húzd át a kiválasztott oldalsablont a könyv megfelelő oldalára.

Egy oldalsablon kicseréléséhez egyszerűen húzz az oldalra egy másik elrendezést és a program automatikusan kicseréli az újra.

Egy lapelrendezés eltávolításához törölnöd kell a kép és a szövegdobozokat. Ezt úgy teheted meg, hogy a jobb gombbal kattintasz, a „Szerkesztés”-t választod, majd a „Törlés”-t. Vagy egyszerűen kattints a fotóra és a billentyűzeteden nyomd meg a Backspace gombot. Az egész oldal tartalmának a törléséhez, menj a „Szerkesztés”-be az eszközsorban és válasz az „Oldal tartalmának törlése” lehetőséget.

Ha már alkalmaztál egy oldalsablont, utána a kép és a szövegdobozokat úgy mozgathatod, hogy rákattintasz és elhúzod őket az oldalon.

Létrehozhatsz saját oldalsoblonokat is. Miután elkészítettél egy beállítást amit a későbbiekben is alkalmaznál, menj a Fájl menübe, és válaszd az "oldal mentése sablonnak" funkciót.