Gyakori kérdések

 

Gyakran ismételt kérdések

 

Hogy néz ki egy fotókönyv?

A fotókönyveket nálunk megtalálhatod  keménytáblás, irkatűzött és spirálozott kivitelben.

Keménytáblás: kívülről olyan mint egy könyv, belülről a lapok kapnak egy UV lakk réteget amely magas fényt kölcsönöz az oldalaknak,  ezáltal elegáns exlúzív végeredményt kapsz.

Irkatűzött: úgy néz ki mint egy füzet, ha kinyitod középen van megtűzve.

Spirálozott:  fém spirállal spirálozzuk a könyveinket hogy  tartós végeredményt kaphass.

A keménytáblás könyvek síkban nyílnak?

A könyv szerkesztésénél mindenképpen vedd figyelembe, a könyv kötésének módját. Mint a mintaképeknél is látható, a könyvek kötészete nem engedi meg a 180 fokos kinyitást, és épp ezért nem érdemes olyan kétoldalas fotókat használni, melynél a téma a kép közepére, könyv kötésébe esik (esküvői csoportkép, nagy méretű portréfotó).

Ezt a programunk külön nem jelöli!

Milyen sorrendben látom az oldalakat a szerkesztőprogramban, és miért nem lehet szerkeszteni az első belső oldalra?

Ha kezébe veszel egy hagyományos eljárással készült keménytáblás könyvet, egy fehér papírt találsz a könyv első oldala helyett, ezt előzéknek nevezzük "a borító belső oldala" (ahova nem lehet szerkeszteni) ezt jelöli.

 

Ha programot vesszük a felső sorban látható képeknél ezt nem mutatja, csak a szerkesztő felületen a képernyő közepén jeleníti meg.

 

Felül az áttekintésben:

-látható a borító első oldala ("első" felirattal, kinyitva lefektetve a könyvet a borító jobb oldala) 

-majd az első oldal (ez a kinyitott könyvnél jobb oldalra esik, 1. oldal), 

-második - harmadik (első oldalpár) harmadik-negyedik... és így tovább

-az utolsó oldal szintén egyedül látható, a bal oldalra esik, ez után megint egy fehér előzékpapír következik.

-a borító hátsó oldala ("hátsó" felirattal)

 

A szerkesztőfelületen:

- a kiterített borító ahol jobbra esik a borító elülső oldala, balra pedig a hátulsó oldal, középen pedig a gerinc

- a következő oldalpár bal oldalára nem lehet szerkeszteni("az első borító belső oldala"), ez jelöli az előzéket, a könyv szerkeszthető része a jobb oldalon kezdődik (felül "1" jelzése van)

- Ezután következnek az oldalpárok az együtt mutatott oldalakat tehát ugy kell kezelni, hogy azok mindenképpen egymás mellé fognak kerülni 

- a könyv végén pedig lesz egy egyedül álló oldal a bal oldalon a jobbon pedig a "hátsó borító belső oldala" felira ahova szintén nem lehet szerkeszteni

- a borító hátsó oldalára érve ugyanaz a kép látható mint a legelején, vagyis a kiterített borító

 

Hány nap alatt készül el a fotókönyvem?

A könyv elkészülésének ideje körülbelül 7-8 munkanapot vesz igénybe, sürgős esetekben ennél gyorsabban is el tudjuk készíteni a könyvedet, de ehhez mindenképpen egyeztess velünk. A szállítási idő még  ehhez jön hozzá, mely 1-2 munkanap. Ha  a megszokottnál nagyobb számú megrendelés érkezik be egyszerre, az elkészülési idő megnőhet. 

 

Hol vehetem át személyesen a fotókönyvemet?

Nyomdánkban közvetlenül átveheted az elkészült könyvet. Megtalálsz minket Budapest 3. kerületében a Kunigunda út 41/b szám alatt. Egy földszintes épület oldalában vagyunk, az MTV-székházzal szemben.

 

Az árak tekintetében a borító oldalnak számít?

Nem, árainkat az oldalszám határozza meg, a borító pluszba jön hozzá. Pl: 24 oldal + borító, nagy álló keménytáblás könyv  6200 Ft.

 

Hogyan kapok értesítést a könyvem elkészültéről?

E-mailben vagy telefonon. 

 

Mire figyeljek szerkesztésnél?

Könyvszerkesztésnél ne feledd el, hogy hol nyílik a könyv, illetve hogy hova esik a spirál. A könyv nyílásához nem érdemes olyan képet tenni, ahol egy arc, vagy egy fontos részlet látható.

 

Mennyi időt szánjak a szerkesztésre?

Ha először készítesz fotókönyvet, érdemes időt hagynod magadnak. Persze ez sok mindentől függ, de az biztos, hogy az elsietett munka nem mindig hoz jó eredményt. Ha viszont már kitapasztaltad a szerkesztőprogram trükkjeit, könnyű dolgod lesz.

 

Mekkora felbontású képeket tegyek a fotókönyvbe?

A legideálisabb a 200dpi-s felbontás. Hogyha ez alatt van a képeid felbontása,  program úgyis jelzi neked. Erre érdemes odafigyelni, mert ha már szól, hogy „alacsony a felbontás” akkor az valószínűleg nyomtatásban sem lesz olyan szép. Ha nincs meg jobb minőségben, próbáld meg lekicsinyíteni a képet egészen addig míg a felkiáltójel el nem tűnik.

 

Ha kicsi a képek felbontása attól még ki tudjátok nyomtatni?

Természetesen igen, de nem ajánljuk, mivel a kis felbontású képek nyomtatásban szétesnek, pixelesek lesznek.

 

Mi a különbség a "Tematikák" és a "Könyvsablonok" között?

A könyvsablonokkal, vagy tematikákkal lapelrendezéseket, háterreket adhatsz hozzá az egész könyvedhez. Ha a könysablonok közül választasz akkor a lapelrendezések is megváltoznak, míg a tematikák változtatásával csak a háttér és a keret változik meg.

 

Mit tegyek ha további kérdéseim merülnek fel?

Hívj minket bizalommal! 061 204 24 64 

Szívesen válaszolunk kérdéseidre.